Runebergin päivä

Runebergin päivän liikeidea ja menu.


Menu:

    Juuressosekeitto, paahdettu leipä, yrttivaahto

       Pitkään haudutettua luomuporsasta, punajuuriohratto, tumma rosmariinikastike

        Runebergintorttujäätelö

Juomat:



Talon raikas limonadi, maustettu vesi, kotikalja sekä kahvi ja tee



 Asiakkaat tulevat olemaan suurimmaksiosaksi lapsiperheitä ja pukeutuminen hyvin vapaamuotoisesti. Ravintolassa tulee olemaan pöytiintarjoilu, mutta rennolla meiningillä. Pöydät asetellaan isoiksi ryhmiksi ja kattaus tulee olemaan pelkistetty mutta siisti. 

Ravintola sijaitsee Länsi-Vantaalla hyvien kulkuyhteyksien ja ihmisten lähellä. Ravintolan liikeidea on tarjota pulkkamäen jälkeistä lämmittävää ja sesongin mukaista ruokaa edulliseen hintaan. Ruoka tulee sisältämään hyviä pohjoismaalaisia makuja ja raaka-aineita. Juomat ja ruoat tehdään alusta asti itse paikan päällä.



Uskon että tämän ravintolan valitsevat sellaiset ihmiset, joita kiinnostaa terveellinen sesonginmukainen ruoka, joka on vielä kohtuuhintaista. Myös ravintolan sijainti on tärkeä ja siitä syystä ravintola sijaitsee potentiaalisten asiakkaiden lähellä.

Raaka-aine tilauslista:


Punajuuri 200g
Valkosipuli 50g
Sitruuna (mehu) 1kpl
Juuriselleri 2kg
Palsternakka 2kg
Porkkana 2kg
Bataatti 500g
Sipuli 2kg
Purjo 1kpl
Tuore lehtipersilja 1puntti
Tuore rosmariini 1puntti
Tuore tilli 1puntti
Tuore rakuuna 1puntti
Vadelma 200g
Punssi- tai mantelilikööri 100g
Punaviini 1plo
Fariinisokeri 250g
Sokeri 200g
Hillosokeri 100g
Kokonainen valkopippuri 5g
Glukoosi 50g
Liivate 15g
Hunaja 50g
Parmesaani 200g
Kerma 1l
Maito 1l
Vaniljatanko 10g
Voi 500g
Kananmuna 15kpl
Hiivaa 75 g
Siirappia 300g
Porsaan lapa/etuselkä 1kg
Potkakiekkoja 1kg
Naudan liemiluita 3kg

Tilausmääräys:


Asiakkaan nimi: Ystävävien illanistujaiset.
Yhteystiedot: Minun kotonani Vantaalla.
Tilaisuuden ajankohta: Hiihtolomalla, lauantaina klo 18.00 viikolla 8.
Juhlapaikka: Larin Keittiö Vantaalla
Tilaisuuden luonne: Hyvin vapaamuotoinen ja rento.
Tarjoilutapa: Pöytiintarjoilu, minä toimin tarjoilijana ja kokkina.
Juomat: Keiton kanssa ajattelin tarjota Englantilaista kuivaa omenasiideriä Esimerkiksi Thatchers Katy. Keitossa on voimakkaita makuja ja hieman rasvaa, joten siideri varmasti leikkaisi niitä hyvin ja mauista tulisi tasapainoisia.

Possun kanssa voisi olla 2 vaihtoehtoa juomaksi.Punaviiniä Ranskan Bordeaux'n 

alueelta. Viini täydentäisi voimakkaita makuja, eikä juoma jäisi jalkoihin ruoan 

suhteen. Viini voisi olla erittäin tanniininen, täyteläinen sekä voimakas 

maultaan. Esimerkiksi Château Tayac Cuvée Nicolas 2010

Jäätelön kanssa tarjoillaan tänäiltana puolikuivaa kuohuviiniä. Jälkiruosta löytyy reilusti makeutta, joten puolikuiva ja hapokas viini toimisi erinomaisesti.

Vierasmäärä: 4
Pöytämuodot: 4-hengen pöytä, missä istutaan vastakkain.


Aikataulu: Ihmiset tulevat noin kello 18.00, jolloin tarjoilen aperitiivin. (porkkanamehu, Schweppes Russchian, vodka) Tämän jälkeen lämmitän keiton, grillaan leivän ja valmistan vaahdon. Possua on valmista, ohratto lämmitetään kattilassa voin kanssa, ja lopuksi päälle parmesania. Annosten nostaminen lautaselle ja lopuksi napeeraus kastikkeella. Jälkiruokaa ei myöskään tarvitse sen kummemmin alkaa enää valmistaa. Jäätelö 30min aikasemmin pöydälle huoneenlämpöön. Kun aika on tullut, ripotellaan aluksia lautaselle pralini, sitten jäätelöstä pallo keskelle ja valelu mantelisiirapilla. Arvoisin, että aikaa ruokailuun menee noin 2h.











2 kommenttia: